Lotto har länge varit ett otroligt populärt spel i Sverige, som man kan se på casinolotteriet.se. Spelet tros ha samma ursprung som bingon, alltså från lotterispelet beano i Italien vid Medelhavet. Det spel som nu blivit Il Gioco del Lotto, ett lotterispel som drar in stora summor till den italienska staten varje år. Beano spelades på 1500-talet och har sedan dess utvecklats åt många håll. Idag finns det många sätt att spela på lotto i Sverige. Det spel som de flesta svenskar tänker på när de hör ordet lotto är dock säkerligen det spel vid namn lotto som produceras av Svenska Spel. Ett spel som delar ut miljonvinster.

Spela lotto med Svenska Spel

Varje vecka är det tusentals svenskar som spelar det lotto som produceras av Svenska Spel. Att spela på lotto är mycket enkelt och går även smidigt. Man sätter ihop en lottorad på egen hand som man sedan lämnar in hos sitt spelombud, i butiker eller i kiosker. Man kan även lämna in sin spelrad på nätet, på Svenska Spels egen spelsajt. Något som är vanligt är att gå ihop ett helt gäng för att spela på samma lottorad. Då slipper man betala hela lottoraden själv. Istället köper man in sig på en insats och därmed blir det billigare att spela.

Såhär spelar man lotto

När det är billigare att spela på lotto kan man spela oftare. Lotto har nämligen dragningar två gånger i veckan, varje onsdag och lördag. Att spela på lotto är enkelt. Man väljer ut de elva nummer man vill ha i sin lottorad och vilken ordning dessa ska placeras i. I lotto har man 35 stycken nummer att välja mellan. Det kan låta som få nummer men det finns hundratusentals olika kombinationer som dessa nummer kan bilda trots att man bara ska välja elva. Man kan spela på två olika lottospel och sedan ett tilläggsspel. Sedan är det bara att hålla tummarna vid dragningen.